Един може би не толкова тъп колкото миналия ми въпрос

 1. Здрасти. Натъкнах се на кофти проблем, който си имам представа горе долу как да реша обаче съм яко притиснат от към време и се чудя дали трябва да се реализира това. Та към въпроса:

  Проекта ми е Уеб магазин, преди да забравя да уточня. Тъпо или не, тръгнах да пазя кошницата в сесията, а не в базата. Съответно когато някой си поръчва нещо намалявам оставащата в склада бройка със съответния брой. Но ако някой реши да си изтрие бисквитката, или му свърши сесията, преди да е поръчал или разкарал продуктите от кошницата, те остават в плен на сесията. И се чудя има ли решение на това и трябва ли да мислим за конкурентен достъп…

  Публикувано преди повече от 4 години
 2. Хммм, замислял ли си се над следния сценарий:

  Злонамерен потребител влиза в сайта и “купува” всичко каквото има за купуване … и после си изтрива бисквитките => твоя магазин остава празен :).

  Като цяло пазенето на всякаква “деликатна” информация при клиента не е добра идея.

  Мисля, че основният ти проблем е че намаляваш бройките в склада на грешното място. А именно – когато клиента пълни кошницата, а не когато цъкне бутона “купи всичко от кошницата” ;)

  Публикувано преди повече от 4 години
 3. Да обаче така пък рискуваш единия от двамата гладни потребителя които, са изкупили печените пилета едновременно да изхвърли монитора си когато разбере че е поръчвал напразно…

  И да замислях се за такъв сценарий, аз за тва го постнах тука :)

  Публикувано преди повече от 4 години
 4. Еми ако е насъбрал 100 продукта в кошницата, но докато ги е събирал някой го е изпреварил – sorry, да не се е мотал! Сериозно: ако някой се опитва да купи стока която вече не е налична няма какво друго да направиш, освен да му се извиниш любезно.

  Публикувано преди повече от 4 години

Нов отговор

Трябва да сте вътре за да отговаряте.