Как се задвижвав сайта на курса

 1. Както си цъках из сайта реших да разгледам Response HTTP хедърите за да видя кой web сървър(apach, ngnix) изполвате за прокси към Mongrel инстанциите, останах малко изненадан от това, че Respons-а беше директно от Mongrel 1.1.5. Не съм експерт в Rails deployment-a, но при типичния сценарии имаме Proxy + Mongrel cluster за да може да се справим с Rails lock проблема. Бих искал да разбера също така дали някои има опит с Phusion Passenger™(http://www.modrails.com/) защото ми изглежда готино и евтино решение за Ruby проложения на Shared hosting.

  Публикувано преди повече от 4 години
 2. Не си разчел правилно нещата. Има Mongrel клъстер зад proxy при нас.

  mod_rails-а влачи диво на Dreamhost. Не съм го пробвал в собствени условия, но съм чувал добри критики. Ето тук има някакви коментари по цялостния въпрос с хостинга.

  Публикувано преди повече от 4 години
 3. Вкъщи експериментирам с Рейлс и резултатите са малко странни.
  С повечето сървъри всичко си работи без някакви значителни проблеми.
  Но по някаква причина когато го пусна с Apache, всичко започва да се движи меега бавно. Доколкото разбрах в интернет, това е защото FastCGI в Апачи не е особено…бърза, а Рейлс точно това използва. Някакви предложения как мога да се справя с това? Примерен конфигурационен файл и списък с custom apache plugins е това, което си мисля, че ми трябва :)

  Публикувано преди повече от 4 години
 4. Имате един дребен бъг в сайта. Т.е. vulnerability. Ако някой иска да види какво е и до какво може да доведе, да отвори профила ми.

  Публикувано преди повече от 4 години
 5. Човек би рекъл че си нямаш работа…

  Публикувано преди повече от 4 години

Нов отговор

Трябва да сте вътре за да отговаряте.